Stresshantering

Stresshantering

Hejsan!

Idag tänkte jag skriva ett inlägg om stresshantering och hur man kan hantera stress på jobbet. Stress är något som vi alla upplever i vårt dagliga liv och det är inte alltid lätt att hantera. Jag vet att jag har haft perioder i mitt liv då jag har känt mig stressad av mitt arbete och det är inte en trevlig känsla. Det finns dock några saker som man kan göra för att försöka hantera stress på jobbet.

Först och främst är det viktigt att försöka identifiera orsakerna till stressen. Oftast är det något som vi gör eller inte gör i vårt arbete som orsakar stress. Försök att titta på de saker du gör under en dag och se om det finns något som du kan förändra eller göra annorlunda för att minska din stressnivå. Ibland kan det bara handla om en liten förändring, som att börja ta regelbundna pauser eller att planera din tid bättre.

Det är också viktigt att prata med någon om hur du känner dig. Att dela sina känslor med andra kan göra en stor skillnad för hur man känner sig. Det kan vara skönt att prata med någon som förstår hur det är att ha stress på jobbet. Om du inte har någon att prata med kan det vara bra att skriva ner dina tankar och känslor. Detta kan hjälpa dig att få lite perspektiv på din stress och kanske hitta några saker som du kan göra för att hantera den på ett bättre sätt.

Till slut är det viktigt att ta hand om sig själv. Att må bra i sig själv är en viktig del i detta med stresshantering. Se till att du får tillräckligt med motion och sömn och äter en bra och varierad kost. Gör någonting du tycker om på fritiden.

Hälsningar Anita i Stockholm


Kommentarer är stängda.